During our Spring tea sourcing trip in China, in May our teashop in Lánchíd utca is closed. We open again on Friday, the 31st of May. We do ship online orders once a week. Orders placed till Wednesday will be dispatched on Thursday. Thank you for your understanding and cooperation.

Változatos és buja természet

A fákat igazán változatos biodiverzitás veszi körül. Törzseiken gyakran találhatunk akár orchideákat vagy fán növő gyógynövényeket. Minden hegyi falu családjainak saját gondozású fái vannak (a föld a Kínai állam tulajdona). A fák környezetét semmiféle vegyi anyaggal még csak meg sem közelítik, alapból sarlóval, kapával gaztalanítanak, egyébként pedig hagyják a fákat természetesen növekedni. Mindegyik családonként eldönti hogy milyen szüret, szedés időpontokat választanak. Van aki csak évente egyszer, tavasszal szedi a leveleket, mások többször, nyáron és ősszel is. Az ügyesebbek fel is dolgozzák a tealeveleket, mások pedig a friss leveleket adják el.

A képek néhány éve készültek, napfényben fürdő különböző helyszíneken egyik dél-kínai utunkon a Puer-régióban. Ezen fák leveleinek teáit ihatjuk akár Budapesten is, s idézhetjük vissza élményeinket.

Bármelyik fotóra kattintva megnyílik a lapozható galéria. Jó utazást.