Local’s lore

Zhao Zhou is the kind of place that once you’re entering will never get it out of your head. It’s not only the prime service you’ve received, the tea you’ve tasted, the effect it had on you, the selection of pottery that took your breath away, but the whole space, the interior, the little details with stick with you for a lifetime. Just like it happened with the Italian boy, who after leaving Budapest, found a porcelain bird on his way to Krakow. The rumour has it that it reminded him of Zhao Zhou and brought it to them as a present on his way back. Since then it has become a centre mascot of the shop.”

https://lore.localslore.com/zhao-zhou-modern-tea-shop-ancient-tea-leaves
Local’s lore – 2018.07. 

Lonely Planet

Anyone who takes their chai very seriously would be advised to visit this ‘tea shop and lab’ whose owner sources the best and most exotic leaves from China and India. Come to try some of the latest arrivals, buy some of your own loose tea, and/or attend one of their regularly scheduled tea classes.”

https://www.lonelyplanet.com/hungary/budapest/nightlife/zhao-zhou/a/poi-dri/1608598/359522

Solinfo

This unique tea shop in Budapest was designed to be a multifunctional space, serving as a workshop for the artisans of the brand and as a storefront for their retail operations. The technical lighting was also designed to reflect this duality.”

https://solinfo.hu/en/referenciak/zhao-zhou/
Solfino Group – 2016 Designer: Varga Noémi, Fotók: Gosztom Gergő

Airbnb

“I loved this experience! Our small group was introduced to several amazing teas in a beautiful private area of the tea house. The host did an amazing job explaining what made each tea unique and special and helped me discover new teas I hadn’t tried before. I can’t wait to go back and drink more tea!” Sam

https://www.airbnb.com/experiences/215032

Tripadvisor

“Where do I start? Zhao Zhou is the best tea house in Budapest, without a question. Once you’re on their doorstep, you’ll be greeted and welcomed with attention. The interior is made for you to be able to relax and spend quality time. The place serves a great variety of teas and drinks like kombucha, but the most important aspect is that through a number of workshops and tastings the management brings the true tea culture to everyone who is open to it. Would highly recommend it if you’re in Budapest!” Kristin

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274887-d8450353-Reviews-Zhao_Zhou_teashop_lab-Budapest

Google

What a fantastic place! The tea shop has an unofficial, cozy atmosphere. The staff is super nice and very knowledgeable. They will make you feel welcome and help you with your tea selection, so you don’t have to worry even if you aren’t a tea expert. The tea, of course, is amazing. I’ve never had such good Pu’Erh like here before. Coming here was truly an experience, can’t recommend it enough.”

https://www.google.com/maps/place/Zhao+Zhou+tea

Konyhakör – Vimeo

https://vimeo.com/332448031
Equinox Tea House – Konyhakör x Zhao Zhou Tea – 2019.04.

Forbes

Tálos Gábor a borokról nyergelt át a teára… Amikor csak teheti, Ázsia bércein csatangol, hogy újabb izgalmas teákkal töltse fel budai teaházát, a Zhao Zhout. A kritérium egyszerű: a jó tea hangulatba hoz.”

https://forbes.hu/esemenyek/forbes-kiloves/szeptemberi-forbes-kiloves-2019
Forbes kitekintés – 2019.09.

Marie Claire

Valódi szerelemprojekt a teaház megalapítása, amely két elhivatott, Ázsiában évekig barangoló jó barát története. Tálos Gábor ma már itthonról vezeti a házat, de gyakran visszajár Kína teafatermő vidékeire Galambos Péterhez – a hely másik tulajdonosához.”

marieclaire.hu/gasztro/2019/07/24/kedvenc-helyunk-a-heten-zhao-zhou/
Marie Claire – Bodnár Zsófi – 2019.07.

Street Kitchen

Ezen a helyen a teázás egészen új oldalát ismerhetjük meg, és aki egy kicsit is figyel, az hamar rájön, hogy a világ nem csak zöld meg fekete teákból áll. Sőt.”

https://streetkitchen.hu/szakertunk/kostoltad-mar-ezereves-teafa-leveleit-minden-amit-a-tearol-tudni-akarsz/
Street Kitchen – Kalas Györgyi – 2018. 11.

Vous

Ha nektek is nyomná valami a lelketeket, vagy csak egy kis feltöltődésre vágytok a hideg, téli napokon, akkor térjetek be hozzájuk. Mi is csak annyit mondunk: menjetek, igyatok teát.”

http://www.vous.hu/hir/20171122-budapest-legujabb-teazoi-ahova-erdemes-beterni-iden-telen
Vous pont ti – 2017. 11. – Molár Viola Anna

Nosalty

Szerintük a tea élvezete az elkészítéssel kezdődik, így teaműhelyükben lehetőséget biztosítanak a gyakorlásra is. Hisznek abban, hogy noha érdemes figyelembe venni az évszázados praktikákat, de mindenkinek ki kell tapasztalnia, neki hogyan esnek jól az egyes teák.”

https://www.nosalty.hu/izhuszar/jo-tea-gondodat-viseli-vigyaz-rad-zhao-zhou-teamuhelyben-jartunk
Nosalty – Hajdú Anna – 2017.09.

Gusto

Azt hiszem, megtaláltam a tökéletes jegesteát. Néha ennél több nem is kell a boldogsághoz.”

http://www.gusto.hu/cikk/498-megtalaltuk-a-tokeletes-jegesteat
Gusto – Kling József – 2017.07.

Dining Guide

Csúcsteák a Zhao Zhou-tól: „A jó levelekből préselt korongok jobban nemesednek, mint a legjobb borok.”
Két Michelin-csillagos puer: „Az ilyen csúcskategóriás teáknak elvileg ugyanúgy helyük van a fine dining világában, mint a bornak. Táloshoz is bekopogtattak a fővárosi élvonal helyeitől páran, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy valamiképpen beillesszék a kínálatba ezt a teakategóriát.”

https://diningguide.hu/tag/zhao-zhou/
Dining Guide – SY – 2015.12.

Egy nap a városban

Egy órára ültem be, négy óráig nem mozdultam az üzletből. Utána, miután gondolatban a nap hátralévő ügyeit eltoltam a hét többi napjára, nagyon ellazultan távoztam, és belebicajoztam a városba, céltalanul. Ezúttal, azt hiszem, rákattantam a teázásra.”

http://varosban.blog.hu/2015/09/29/a_hely_ahol_rajottem_miert_jo_teazni_zhao_zhou
Egy nap a városban – 2015.09. – Szűcs Ádám

Roadster

“A Zhao Zhou egyike azoknak a helyeknek Budapesten, amelyek szintézisben vannak a világ metropoliszaival, olyan városokban is megállná a helyét, mint Berlin, New York vagy Tokió. De szerencsénkre ott van a Clark Ádám téren, be lehet ülni a kirakatba, és egy tea mellett nézhetjük Európa egyik legszebb kilátását a Lánchíddal, a Parlament kupolájával, a Dunán úszó hajókkal. Működik úgy is, mint egyszerű shop, ahová az ember bemegy, vesz száz gramm oolongot, puert, vagy éppen matchát.”

https://roadster.hu/tag/zhao-zhou/
https://roadster.hu/matcha-tea-zhao-zhou/

Restu

At Zhao Zhou they not only make sure that all customers get the best quality leaves – which they also deliver in case of online orders – but you can also taste the special Asian teas in this store on the Buda side, near the Chain bridge.”

https://www.restu.hu/en/zhao-zhou-teahaz/

We Love Budapest

A Zhao Zhou (ejtsd: Dzsáo Dzsó) teabolt és teaműhely 2015 májusa óta várja azokat a teaimádókat, akik nem érik be a filteres verziókkal. A Lánchíd budai lábánál álló hangulatos kis üzletben sokféle teát (és ha akarjuk, történeteket, tippeket is) kínálnak, a puer teától elkezdve a fehéren és zöldön keresztül a wulong és fekete teáig.”

https://welovebudapest.com/hely/zhao-zhou-2

 

Photo: Local’s lore